Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Георги Гергов: БСП е феникс, горко му на Бойко

ОFFNews 04 ноември 2014 в 20:31 5852 13

Георги Гергов.
Георги Гергов.

"БСП е винаги оцеляваща партия, яд ме е, че страдат обикновените хора, но БСП пак ще се оправи", заяви пред БНТ бизнесменът и член на НС на БСП Георги Гергов.

Той добави, че Борисов го очаква тежко управление, защото "старите муцуни ще дават акъл и ще се месят", ще му намират проблеми за най-дребните неща и т.н. "Бойко Борисов си има начин и стил на работа. С тези съветници – нищо добро".

Според него Реформаторите и ГЕРБ са твърде различни, докато БСП и партията на Борисов не се различават толкова много. Единствената голяма разлика била мнението за плоския данък, но иначе Столетницата и ГЕРБ били на едно мнение за "Южен поток", за АЕЦ "Белене" и т.н.

„Бойко Борисов няма никаква грешка в тези дни. Той е безупречен, аз не мога да го позная. Трябва да се даде шанс на този кабинет, какъвто и да е той", смята Гергов.

Той предрече на кабинета на Борисов съдба като на кабинета "Орешарски", защото щели да се скарат с Реформаторите заради различията си: "Ние вече тези жабета ги излапахме, дето се вика, изручахме, с ДПС. Сега е ред на Бойко Борисов".

Все пак според него не трябва да има нови избори, защото те ще са дъното за БСП и трябва да се сформира кабинет на всяка цена и той да не последва съдбата на предишното народно събрание.

Социалистът се възмути, че няколко лица от Столетницата постоянно се мотаят по телевизиите, без това да е от полза за партията, а напротив - често е във вреда. Това били Георги Кадиев, Корнелия Нинова, Мая Манолова и др, които се "трепят да се показват".

Гергов не знае дали ще продължи да бъде председател на БСП в Пловдив, но изрази съжаление, че Илияна Йотова не се е борила за лидер на партията.

"Илияна Йотова е един много сериозен политик. Илияна трябваше да играе за председателското място, тя е абсолютно подготвен, авторитетен и можещ кадър. Зад такъв човек със сигурност бих застанал. Жалко, че не участва", каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!