Газова бутилка срути къща върху три жени и две деца

OFFNews 18 януари 2014 в 12:50 7468 2

Газова бутилка срути къща върху три жени и две деца. Снимка: БГНЕС
Газова бутилка срути къща върху три жени и две деца. Снимка: БГНЕС

Газова бутилка се взриви и срина къща във Ветово, Русе до основи. 5-членно семейство бе затрупано, съобщи БГНЕС. Трите възрастни жени и двете деца бяха изведени изпод отломките с помощта на пожарникари, полицаи, екипи на "Спешна помощ" и местни жители. Те не са пострадали.

Бутилката се взривила към 8.50 ч. в кухнята на къщата, която се намира на ул. "Черно море". В помещението в този момент е била 55-годишната Гюлтен. Дъщеря й Севгинар, на 37 г., е била в спалнята с малката си дъщеря – 6-годишната Гайе. По-голямата – 12-годишната Анес, е била в другата стая. В къщата е била и прабабата на децата – Айше на 73 години.

От взрвива ремонтираната през лятото къща рухнала. Всички без Гюлтен били изведени почти веднага. Час и половина по-късно спасителите успяха да извадят и Гюлтен, в съзнание, но с множество наранявания.

Жената е откарана в болницата в Русе. Там е 73-годишната Айше, за която има съмнения за счупен таз.

Жените живеят сами, тъй като съпругът на Севгинар работи в Германия. Газовата бутилка, която е гръмнала, е била заредена за последно преди няколко дни.

Ударната вълна е счупила прозорците на къщите по цялата улица.

От общината обещаха, че ще потърсят варианти да помогнат финансово на семейството. На първо време останалата без покрив фамилия ще се настани при роднини. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews