Екшън във Варна заради изнасилена жена: Полиция нахлу в махалите, роми се оплакват, че ги бият

OFFNews 09 август 2017 в 11:43 23715 5

Полицията провежда акция във Варна след бруталното изнасилване на жена в центъра на града вчера сутринта. 

Жената беше изнасилена на централната варненска улица "Струга" в 6.30 часа, докато отивала на работа. Дали има заподозрени за инцидента и кои са те, от МВР Варна не съобщават, но официално бе потвърдено, че полицията претърсва близкото село Каменар и ромски махали във Варненско. Съобщава се за повече от 10 арестувани, но се търсeл само 1 извършител. 

Късно снощи жителите на варненското село Каменар, сред които и кметът Светослав Райков, се оплакаха, че в селото, в което голямата си част жителите са роми, нахлули полицаи и започнали да бият наред. Информацията после бе преувеличена и се заговори за нахлуване на мотористи и на полицаи с маски, но тя не беше потвърдена от полицията.

От МВР-Варна потвърдиха, че извършват акция по издирване на извършител на изнасилването, но само претърсват хора и къщи, а не нанасят побой. 

По-късно бе съобщено, че група мъже се разбягали при пристигането на полицаите в село Каменар. Те са били настигнати и е била установена самоличността на всеки един. Проверката е продължила около 15 минути. Местни медии допълват, че снощи дори екип на Спешна помощ се е отзовал на сигнал за побой в село Каменар, но линейката се върнала празна, защото нямало пострадали, които да се нуждаят от хоспитализиране.

Подобни акции е имало и в циганските квартали "Максуда", в "Аспарухово" и до стария хлебозавод.

Тече проверка и в други райони на областта, заявиха от МВР. Няма напрежение, нито конфликт, уверяват от полицията. В отделни части на града и квартали е направена полицейска проверка, при която не са установени лица, съпричастни към тежкото криминално престъпление от сутринта, съобщават от МВР-Варна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9116

5

Йордан Бояджиев

09.08 2017 в 21:02

".... роми..."? Циганите изнасилват жените ни посред бял ден на улицата, а вие "журнуля" си играйкате на политкоректност!!!!

14469

4

случайно прочетох

09.08 2017 в 17:29

Ако по този начин го търсят, с бой, ще се радвам да го заловят в последната махала.Успех!

12416

3

IBL IBL

09.08 2017 в 15:02

Нека да е и малко по-редовен боя, че напоследък само орките бият ушатите, а не обратното. Нека повече такива акции да ми радват душата. А после и под конвой на полето, да им се изпише по лопата или по мотика, а после да им се даде и заплата, за да заимат малко собствено имущество, да видят какво е да го изкарат с труд, да им го откраднат и да почнат да се грижат за себе си. Тогава ще се интегрират, Родината ще стъпи малко на крака и всички, включително и самите орки, ще бъдат по-доволни.

13780

1

Перко

09.08 2017 в 12:36

Абсолютно правилно. Ако се бие наред вероятността да бъде набит виновника е най-голяма. А останалите да не реват. Все има нещо, с което са си заработили боя