Двама пияни нападнаха трима полицаи пред дискотека в Стара Загора, счупиха вратите в районното

OFFNews 08 август 2023 в 12:59 3240 0

Снимка pexels

Двама мъже - на 22 и 51 години, са задържани, след като са нападнали трима полицаи и обиждали медици пред дискотека в Стара Загора, съобщиха от Районната прокуратура в града.

На мъжете вече са повдигнати обвинения - за нанасяне на леки телесни повреди на полицейски служители, за съпротива срещу орган на властта и за унищожаване на чуждо имущество. 

На 6 август около 4 ч. Я.Т. и М.Т. били в дискотека в град. Двамата били във видимо нетрезво състояние. Я.Т. се почувствал зле и бил извикан екип на спешна помощ. При пристигане на медиците и полицейските служители двамата викали, блъскали, обиждали и отправяли закани за саморазправа към медицинския екип и към полицаите.

Освен това мъжете нападнали служителите, на които са причинени леки телесни повреди на трима полицаи.

След като били отведени в сградата на Първо районно управление,  счупили стъкло, деформирали алуминиева входна врата на фоайето на първия етаж и метална врата на арестното помещение.

По-младият мъж е осъждан през 2022 г. за нанесена телесна повреда.

Днес Районната прокуратура в Стара Загора ще внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двамата обвиняеми.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки