Дядо от Бургас хвърли от балкона 2000 лева на мними полицаи

OFFNews 07 декември 2016 в 09:49 3467 3

За поредната жертва на телефонните измамници, които масово мамят възрастни хора в Бургас, съобщиха от полицията в морския град.

Навръх Никулден около 21.00 ч. във Второ Районно управление - Бургас е получено съобщение от 80-годишен бургазлия от ж.к. "Славейков", че е станал жертва на телефонна измама.

И при този случай схемата е класическата "оказване на съдействие на полицейски служители при задържането на телефонни измамници". Старецът поставил сумата от 2000 лв. в торбичка и хвърлил през терасата на дома си. 

Мнимите полицаи я взели без да благодарят и изчезнали.

Само преди няколко дни служителите на полицията в морския град задържаха 67-годишния С. М. от с. Звездец, община Малко Търново, който от началото на месец септември е бил използван за „муле” (приносител на оставените парични суми и ценни вещи) в множество телефонни измами на територията на Бургас.

В него бяха намерени 31 600 лв., 2 000 долара, 35 евро, златни накити с тегло около 20 гр. и сребърни накити на две потърпевши от телефонни измами пенсионерки. Те също били подведени от престъпниците и мислели, че помагат на полицията да разкрие престъпна мрежа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови