Quantcast

Дете е в тежко състояние след падане от скъсана люлка

OFFNews Последна промяна на 25 септември 2014 в 19:46 9494 14

Момиче на 10 години е в тежко състояние в "Пирогов" след падане отскъсана люлка.

Инцидентът е станал в Докторската градина около 16:30 часа днес, съобщи bTV. Очевидци разказват, че въжето на люлката се е скъсало. Люлката е част от чисто нова площадка, открита едва преди месец. Според родители това е четвърти инцидент, който се случва на новата детска площадка в Докторската градина.

По информация от „Пирогов”, детето е с тежка черепна травма и състоянието му е сериозно.

Сред версиите за случилото се са некачествено свършена работа от страна на фирмата, изградила обекта или последвал вандализъм, който е направил люлката опасна.

От Столичната община заявиха, че в района на Докторската градина има изградено видеонаблюдение и служители на общината са прегледали записа. На него се вижда, че освен деца на люлката се качва и възрастен човек и се разследва версията дали това няма връзка с инцидента.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.09 2014 в 20:11

В Холандия този тип люлки са с двойни метални въжета, които са закачени за резервно (по-отпуснато) въже което да поеме шока при скъсване. Тази люлка прилича на парцал!

26.09 2014 в 16:05

Абсолютна немърливост от страна на тази майка! От записите се вижда, че на люлката са не едно а няколко деца! И това не са деца на по 4-5г. мънички и леки, това са големи деца, по-тежки... Толкова безумно люлеене, като някакви аборигени, които за пръв път се качват на люлка! Тя сляпа ли е била, или е оправала клюлите и е смукала цигарите по пейките? Никой не и е виновен, жалко, че детето е пострадало, заради майчината немърливост.

26.09 2014 в 02:37

Доколкото виждам от снимката това въже е пълен парцал - онзи, който го е сложил е направо за затвор.
Схемата е напълно ясна - прави се добър проект с добра сума за финансиране, купуват се евтини материали, изпълнява се проекта и разликата в парите отива по джобовете на изпълнителите - нито е първата, нито ще е последната схема от този род....за съжаление...

26.09 2014 в 00:26

Дано детето се оправи без последствия! Не бих се учудила ако скоро има и друг инцидент. "Модерната настилка" вече е скъсана на няколко места и е опасна за тичащите деца. В музикалната беседка има счупени инструменти с останали остри и режещи парчета по тях. Палките са скъсани и измъкнати от местата им. Пейките между инструментите са много тесни и необезопасени. Стъпалата на катерушките са тръбни, а не плоски.Подходът към пързалката е много опасен също-децата тръбва на 2м височина да извървят като маймунки около 3м приведени по тръбите. Питам се вече дали площадката има разрешение за ползване и къде е спал строителният надзор?

25.09 2014 в 23:12

На първо време най-важното е детето да се оправи и то бързо, пък после да съдят общината! Стискам палци за скорошно оздравяване на детенцето!!

25.09 2014 в 22:05

"Подведен", прощавайте за печатната грешка. Des, така е, и на мен от опит ми е известно, но знам и че не е само от страх в тези държави. Единствено у нас страхът е основният мотиватор. В нормалните държави съществува и чувство за дълг, за отговорност, както и удовлетворение от добре свършената работа. В нашия балкански/байганьовски манталитет няма място за подобни сантименти, има само печалбарщина и отбиване на номера.

25.09 2014 в 21:50

В Англия, както и в която и да е друга "бяла" държава, родителите на това дете биха съдили общината за огромна сума пари. Всяко едно нещо, което е за публично ползване - площадки, пейки, тротоари - се обезопасява, за да не представлява потенциална заплаха от нараняване. (Каквито са например сигурно 70% от тротоарите или улиците на София.) Общините на запад просто рискуват да са в непрекъснат съдебен процес заради подобен тип обезщетения. Затова имат интерес да гарантират качеството на изпълнението на всеки подобен проект.

25.09 2014 в 21:26

Бях свидетел на разстройващия инцидент. Минути преди скъсването на люлката имаше не повече от 6 деца. Момиченцето беше в безсъзнание сигурно 5мин, а след това се опита да се движи и полегна настрани. Фрапиращо беше, че никой от възрастните не го спря, защото явно не са знаели, че в такива моменти не бива никакво движение. Плачеше едва-едва, тихо. Линейката дойде за 15-ина минути и веднага го откара. От родители, които са редовно там, разбрах, че люлката се къса за втори път. Очевидно беше, че е дефектна, а не претоварена. Това с "възрастен", който уж се е качил, е опит на общината да си измие ръцете, защото в крайна сметка и те са виновн, че наемат бездарни псевдофирми. Искрено желая пълно възстановяване на детето, а т.нар. изпълнител трябва да бъде незабавно подяеден под отговорност.

25.09 2014 в 20:49

Люлката трябва да е натоварена и тествана според технически правилници и изисквания...