АПИ: Пътищата са проходими, карайте внимателно и с дистанция

OFFNews 24 март 2021 в 14:40 2435 0

Пътищата в страната са проходими при зимни условия. Метеорологичната обстановка е динамична и шофьорите трябва да карат внимателно и да спазват дистанция, обявиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Троянският проход остава затворен за движение заради силния снеговалеж.

Ограничения се налагат за тежкотоварните автомобили над 12 т в Смолянска и Кърджалийска област и през ГКПП "Гюешево" в посока Северна Македония, обясни още той. 

По думите му 425 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през нощта. По-рано беше блокирано движението на тежкотоварни автомобили по Е-79 между Враца и Мездра за почистване.

Заради обилен сняг се налагат ограничения и в проходите "Превала" и "Рожен", както и по пътищата Батак-Доспат и Девин-Кричим.

За верижната катастрофа на автомагистрала "Хемус", в която пострадаха двама полицаи, Терзийски заяви, че причината е неспазване на дистанция, а не непочистен път.

"Има елемент на спекулация. Наистина е имало моменти, в които изпреварващата лента е била със снежна покривка, но това е било само в периода, в който движението беше ограничено", каза още той.

По думите му, след като е позволено от КАТ да бъдат изтеглени автомобилите, техниката незабавно е почистила участъка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!