Quantcast

7-годишно момиче получи алергия от китайска мартеница

OFFNews Последна промяна на 03 март 2014 в 14:21 1229 4

7-годишно момиченце от Бургас получи алергичен шок заради китайска мартеница, купена в града, пише сайтът "Флагман".

Детето е прекарало 1 март в спешния кабинет на ДКЦ "Свети Николай Чудотворец".

Вечерта на 1 март момиченцето се оплакало от сърбежи. Цялата й ръка била покрита с пъпки, като ухапвания от комари. Малко по-късно детето се зачервило, цялата ръка станала на големи червени петна и вечерта на родителите й се наложило да я откарат в дежурния Медицински център "Свети Николай Чудотворец".

Там лекарите установили силна алергична реакция и предшоково състояние и инжектирали детето с урбазон да овладеят реакцията, като го оставили за едночасово наблюдение и сложили и система. Лекарството подействало и момиченцето се успокоило, петната избледнели, но обривите останали. Сега малката ще пие лекарства още пет дни.

Било установено, че силната алергична реакция е предизвикана от мартеничката, тъй като основният обрив бил във вид на кръг на китката на детето. Едва тогава майката обърнала внимание, че артикулът издава и неприятна миризма на химикали и мазут.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.03 2014 в 23:28

Гледайте какво купувате и децата си гледайте най-вече... Не може да гледаш обриви и да не освободиш детето от всичко излишно за да го освободиш от алергена... Като изгледаш 2 деца, и си половин лекар, казваше някой...

03.03 2014 в 15:13

Има разлика между направено ОТ китайци и просто от използвани китайци

03.03 2014 в 14:55

maleventum доста трябва да си тъп за да пишеш подобни глупости от китайска клавиатура, носейки китайски дрехи, гледайки китайски монитор! Ако не беше китай щеше да копаш на двора и нямаше да си виждал компютър на картинка.

03.03 2014 в 14:37

Гледайте филма "Death by China" да ви се открият очите. За по-просто - преди да купите нещо погледнете къде е направено и ако е от Китай го подминете.