42-ма са задържани след боя в Пловдив, няма сериозно пострадали

OFFNews 27 септември 2020 в 11:53 2363 0

По време на дербито "Ботев" (Пловдив) - "Левски" снощи, в агитката на софийския отбор е възникнал конфликт, прераснал в побой между "сините". Служителите на реда веднага опитали да овладеят побоя, съобщава БНТ.

Сбиването на фенове е станало по време на мача - около 10-ата минута, което е наложило прекъсването на мача заради конфликта, възникнал в сектора за гости. Няма сериозно пострадали фенове или сериозно пострадали полицаи, но са потрошени седалки и заграждения в сектора. Щетите тепърва ще се изчисляват.

Задържани са 42-ма души. Те ще бъдат съдени по бързо производство най-вероятно още днес. Сбиването е между представители на две фракции от фенската маса на "Левски". От около две години се развива конфликтът между т.нар. "Ултрас Левски" и "София Запад".

"Това, което се случи на стадиона, е една провокация. Членовете на "Ултрас Левски" всички са задържани, без да се задържи нито един от така известната "София Запад" групировка. Това е конфликт в "Левски" от дълги години. В СДВР са получени сигнали, че ще има размирици на стадиона - защо не е взета превантивна мярка? Да питам за "Ботев" (Пловдив) като организатори на спортното събитие. Миналата година ние седяхме в отделен сектор, а "София Запад" - в друг сектор. Отношенията не са се подобрили, защо този път са ни сложили в един сектор?", попита адвокат Йордан Топалов, който е член на "Ултрас Левски".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови