4 ареста и десетки полицейски протоколи след опита за протест днес в София

OFFNews 13 април 2020 в 20:24 9306 3

При опит за провеждане на нерегламентиран протест днес в София са задържани четирима души, съобщават от МВР.

От съобщения в социалните мрежи става ясно, че демонстрантите са се събрали пред Народното събрание днес по обед - те са против удължаването на противоепидемичните мерки.

По информация на bTV на опита за протест се е появил и лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов.

Същевременно "Алфа" - партийната телевизия на "Атака", твърди, че "над 100 полицаи" са "репресирали протестиращи и екип на Алфа".

Протестиращите са били предупредени от полицията, че "събирането им е нерегламентирано съгласно противоепидемичните мерки в условията на извънредното положение и следва да го прекратят и да спазват физическа дистанция."

Трима са задържани за "неносене на документи за самоличност", а един - за неизпълнение на полицейско разпореждане, съобщават от МВР.

Предупредени устно са 54 души, на други 30 са съставени протоколи за полицейско предупреждение.

Писмено са съставени 18 полицейски разпореждания по чл. 64 от Закона за МВР, който гласи "Полицейските органи могат да издават разпореждания до държавни органи, организации, юридически лица и граждани, когато това е необходимо за изпълнение на възложените им функции. Разпорежданията се издават писмено."

Съставените актове за административно нарушение са общо девет, осем от тях - заради неспазването на противоепидемичните мерки.

На всички установени лица ще бъде извършена проверка за евентуално нарушение на карантинните мерки, обявиха още от пресцентъра на МВР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13214

3

XR4

14.04 2020 в 00:18

А! Костя Копейкин ще се гушка с болния лидер в ареста.Ебаси кефа!

3767

2

Име на профила

13.04 2020 в 22:23

А контекст има ли? За един приятел питам.

Има разлика в това Болен да протестира против Великден или майки на деца с бъбречна недостатъчност да протестират срещу затворени болници/отказан прием.

Контекста е важен, просто казвам.