19-годишен ало измамник открадна 40 000 лева от възрастна жена

Жената изхвърлила през терасата на апартамента си торбичка с 35 000 лева и 3 400 евро

OFFNews 15 април 2024 в 13:18 1531 0

телефон

Снимка Архив

Жената изхвърлила парите през терасата

19-годишен младеж е задържан и му е повдигнато обвинение за телефонна измама в София, съобщиха от Районната прокуратура.

На 12 април в столичния квартал "Бъкстон", неизвестен до момента мъж заблудило възрастна жена, като ѝ се обадил и казал, че неин близък е в болница и че тя трябва да му даде пари.

Жената изхвърлила през терасата на апартамента си торбичка с 35 000 лева и 3 400 евро. По случая е образувано досъдебно производство. 19-годишният младеж е задържан за срок до 72 часа. Предполага се, че задържаният е бил "муле" на обадилия се първоначално мъж. 

В средата на март възрастна жена от Плевен стана жертва на телефонна измама. След обаждане по телефона тя изхвърлила през терасата на жилището си 1500 лева на непознат, чакащ пред блока, припомня БГНЕС. 

При друг случай в Хасково беше измамена 86-годишна жена. С нея уж се свързала внучката ѝ, която живеела в Германия с дъщеря ѝ. Момичето казало, че бойлерът им гръмнал, вследствие на което майка ѝ е пострадала с очите и е възможно да ослепее. В този момент слушалката била взета от мъж, представил се за доктор. Той заявил, че е нужна операция, която струва 300 000 евро. Жената казала, че има само 26 000 лева, за които мнимият лекар споделил, че ще стигнат за лещи.

След като разбрал къде живее жената, той ѝ казал да предаде парите на жена, която ще изпрати. Малко по-късно потърпевшата предала парите пред дома си на жена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки