Джамбазки посъветва Сидеров: От всеки дудук политик, а гаче ли консерватор, не става

Той опроверга твърдението на Сидеров, че е подкрепил Пакта за миграция на ООН

OFFNews 23 януари 2019 в 18:46 8114 5

Напрежението в малкия партньор "Обединени патриоти" от управляващата коалиция расте. Днес евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки опроверга изявление на лидера на "Атака" Волен Сидеров, че Джамбазки се е "въздържал" при гласуване на Пакта за миграция на ООН в Европейския парламент.

"Това твърдение не отговаря на истината. Иначе казано, това е лъжа. Лъжа, която светкавично може да бъде оборена, като се извърши една проста проверка чрез следната връзка", пише Джамбазки в официалната си страница във Фейсбук.

Той предлага линк към сайта на Европейския парламент, от който става ясно, че подобно гласуване изобщо не е имало в рамките на последната сесия на ЕП в Страсбург. Джамбазки заявява, че според него Сидеров не би излъгал умишлено, и затова е по-вероятно да е бил подведен от "един пародиен маргинал".

"В тази връзка, бих искал да припомня на г-н Сидеров една от изстраданите житейски мъдрости на мъдрия български народ, който правилно е забелязал, че от всяко дърво свирка не ставата. Ерго, също толкова вярно е политическото прозрение, че от всеки дудук политик, а гаче ли консерватор, също не става. А особено от един конкретен дудук, който отчаяно иска да продължи да е "ай инвестигейшън, лайк евродепутат" и да се размотава безцелно по света, скъпоплатен турист, харчейки за сметка на българските и европейските данъкоплатци стотици хиляди евро", пише Джамбазки.

Той още подчертава, че неговата позиция по този въпрос е била ясна и последователна, като изброява хронологично действията, които е предприел срещу присъединяването на България към Пакта.

Поводът за скандала

В интервю пред БНР вчера лидерът на "Атака" Волен Сидеров заяви, че на 15 януари евродепутатът от ВМРО е гласувал "въздържал се" на вот за Глобалния пакт за миграция на ООН в Европейския парламент.

"Дават се права на мигрантите да идват тук да се заселват, да изнасилват, да убиват, в центъра на Кьолн да опипват момичета и т.н. Всичко това се защитава от евродепутатите", каза Сидеров.

Той предложи списък с българските евродепутати и позициите, които те били заели на вота. Според неговата информация сред гласувалите "въздържал се" присъства и името на евродепутата от ВМРО, Ангел Джамбазки. 

"Въздържали са се, което означава, че одобряват мигрантите да идват тук да вилнеят в Европа: Ангел Джамбазки от ВМРО, Петър Курумбашев от БСП, Момчил Неков от БСП, Ева Майдел от ГЕРБ", заяви Сидеров.

"Това е много важно, защото идват евроизбори и сега българите ще изпратят отново такива хора, които ще отидат да защитават правата на пришълците и Истанбулската конвенция", допълни той.

Според информацията на Сидеров единственият евродепутат, който гласувал "против", е Николай Бареков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11948

5

Oggie Petkov

24.01 2019 в 11:58

Кокотен, какъвто народът, такива и политиците. Явно е щастлив от изборите си.

7568

2

Tabadatko

23.01 2019 в 20:30

Ей, не мога да намерят общ език. Все откровенни селяци, корумпирани охлючи. Защо не им върви комуникацията? Може би са толкова прости, че не могат да се разберат какво говорят. Каквото и да е причината, ВРЕМЕ Е ЗА ШОУ!

6145

1

kokoten

23.01 2019 в 19:00

...пословична тъпота и идиотия тресе всички патрЕотЕ....изумително е как са избрани,че даже и в европейския парламент....нещастен народ е българския след като са ни "дарили" с такива политици,а може би ние си ги избираме...на'шта мама нещастна....