Внимание: Жълт код за силен вятър в страната

OFFNews 18 януари 2018 в 06:53 3509 0

Внимание: Жълт код за силен вятър в страната

Жълт код за силен вятър е обявен за цялата страна за 18 януари.

Синоптиците предупреждават, че в четвъртък ще духа силен северозападен вятър със средна скорост от 14-19 м/с и пориви до 24 м/с.

През нощта на отделни места в страната имаше валежи предимно от сняг. 

Очакваните минимални температури за деня ще са между минус 3 и 2 градуса, като максималните ще са в интервала между 0 и 5 градуса.

В планините времето ще бъде облачно, ветровито и с валежи от сняг. Ще духа бурен, по високите и открити части и ураганен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 5 градуса, на 2000 метра – около минус 9 градуса.

Над Черноморието ще бъде облачно и с валежи предимно от дъжд. Максималните температури ще са 4-6 градуса.

Заради силния вятър от столичната община излязоха с препоръки към жителите на града да обезопасят незакрепени предмети по терасите или прозорците на жилища си, офисите и търговски обекти.

Изпълнителите на строителни обекти трябва да проверят състоянието на огради, кранове, скелета и да предприемат действия по обезопасяването им. Собствениците на търговски и рекламните пана също да проверят обектите си.

Два екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция” към столичната община реагират на място при сигнали. През нощта екипите са отреагирали на пет сигнала за паднали клони и дървета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови