Обвиниха звезди от ТВ сериали, че са вкарали децата си в елитни колежи с огромни подкупи

ОFFNews 12 март 2019 в 19:12 4857 2

Снимка time.com

Холивудските актриси Фелисити Хъфман и Лори Лоулин бяха обвинени заедно с поне още 40 души в схема за подкупване на треньори и оценители, за да помогнат на децата им да постъпят в едни от най-елитните училища в страната. 

"Тези родители са еталон на богатство и привилегии", заяви прокурорът Андрю Лелинг. „За всеки студент, допуснат чрез измама, един честен и истински талантлив ученик е бил отхвърлен”, казва още Лелинг. Според него това е най-голямата измама от училищата, която някога е била завеждана от Министерството на правосъдието.

Някои твърдят, че са плащали подкупи до 6 млн. долара, за да запишат децата си в елитни колежи, включително Йейл, Станфорд, Джорджтаун, Университета на Южна Калифорния, Университета на Сан Диего, Тексаския университет, Уейк Форест, и Йейл.

Предполага се, че подкупите са дошли чрез консултантска компания в Нюпорт Бийч, Калифорния. Властите заявиха, че родителите са платили на основателя на Edge College & Career Network около 25 милиона долара, за да вкарат децата си в колежа.

Лоулин има роля в сериала “Пълна къща”, а Хъфман участва в “Отчаяни съпруги”. Съдебните документи сочат, че Хъфман е платила 15 000 долара, под формата на дарение, а  Лори Лоулин и съпругът ѝ са платили подкупи на обща стойност $ 500,000.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови