Ски спускане с фолклорни носии в Пампорово за 3 март

OFFNews 28 февруари 2019 в 13:44 3288 0

Снимка Facebook: Pamporovo

Скиори и сноубордисти в народни носии ще се спуснат заедно от връх Снежанка по случай 141-тата годишнина от Освобождението на България.

За трета поредна година в сърцето на Родопите любители на зимните спортове ще отдадат почит по атрактивен начин към Националния празник на България, 3 март.

От Пампорово АД информират, че от 10:30 до 11:20 качването с лифтовете до кулата "Снежанка" ще бъде безплатно за всички участници в мероприятието, а точно в 11:30 часа от върха ще започне шественото спускане.

Маршрутът на спускането е по пистата "Снежанка- 6" и завършва на плаца "Студенец". Празничната инициатива ще продължи с хоро и фолклорна музика.

Преди това, в събота (2 март) ще бъде официалното откриване на специализирания снежен парк за любителите на фрийстайл дисциплините на ски писта номер 1 – Малката стена.

Паркът бе специално изграден и ще бъде едно от основните тренировъчни и обучителни трасета за предстоящия конгрес на Интерски в България, който ще се проведе на 17-23 март и в него ще се включат над 1200 души от 33 нации и 5 континента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови