Затварят хирургично отделение в Сандански, 8 души са заразени

OFFNews 08 октомври 2020 в 18:35 1502 0

8 души от Хирургичното отделение в болницата в Сандански, сред които медицински сестри и санитари, са с положителни проби за COVID-19. Повечето заразени са без симптоми, предаде БТА.

Отделението спира приема. Там ще останат да се лекуват само настанените и оперирани пациенти, а спешните случаи ще се пренасочват към Хирургичното отделение на филиала на болницата в Петрич, съобщиха от РЗИ-Благоевград.

Двама лекари и медицинска сестра от Сливен, са положителни за COVID-19, съобщиха от Областния кризисен щаб. Установени са контактните им лица, назначена им е домашна карантина. Няма затворени здравни заведения.

През последното денонощие в областта с COVID-19 са диагностицирани още шест жители на община Сливен, двама на община Нова Загора, двама на община Котел, а един е починал.

Утре предстои всички 113 души персонал на Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост – селище „Качулка“, където бе диагностицирана жена с коронавирусна инфекция, да бъде изследван с PCR-тест, съобщи директорът на дома Злати Стоянов.

"Засилена е дезинфекцията в междублоковите пространства, коридори. Транспортните средства, с които разполагаме, също е засилена дезинфекцията. На персонала се прави филтър".

Според Стоянов „Качулка“ е селище от затворен тип, но все още не може да се каже откъде е дошла заразата.

В социалното заведение са настанени 200 потребители.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови