Започват онлайн обучения срещу професионално ''прегаряне'' за здравни специалисти

OFFNews Последна промяна на 11 май 2020 в 13:48 566 1

Стартират безплатни онлайн обучения срещу професионално "прегаряне" за специалистите по здравни грижи в контекста на епидемията от COVID-19.

Поводът е Международния ден на сестринството, който се отбелязва на 12 май. Обученията ще се достъпни за медиците в цялата страна.

Курсовете са под наслов "Как да не „изгорим" в борбата с COVID 19". Целта на лекциите е работещите на първа линия медици да могат да прилагат конкретни техники за справяне с емоционалното напрежение в работата и да изградят умения за осъзнаване на ползите от настоящата ситуация.

"Най-изложени на риск от "изпепеляване" в лечебните заведения са медицинските сестри, акушерките, лаборантите, болногледачите и санитарите. Те са най-близо до пациента, а техния труд често остава незабелязан и недооценен. Резултатите от грижата за пациента не се поддават на измерване с клинични тестове и изследвания, но всеки жест на внимание, уважение и благодарност към труда на професионалистите по здравни грижи усилва вярата им, че са избрали най-благородната професия", припомнят организаторите.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9505

1

Mayya

11.05 2020 в 14:52

И, все пак, кои са организаторите?