За българи с отстъпка: 250 лв. плати курортистка за обработване на рана в Слънчев бряг

OFFNews 01 септември 2022 в 09:46 5323 1

туристка

Снимка Скрийншот

Мария Костадинова

250 лв. е трябвало да заплати българка, която наранила крака си по време на почивката си в Слънчев бряг. Цената била преференциална, за българи, обяснили от частния медицински център. Чужденците се таксуват двойно, показва репортаж на Нова телевизия. 

Потърпевшата Мария Костадинова разказва, че порязала крака си и заради силната болка, потърсила медицинска помощ в най-близкия център.

Още с влизането медицинският екип ме предупреди "тук е по-различно, тук се плаща, не е като на друго място", но предварителен ценоразпис не ми беше показан. Накрая ми се показа един ценоразпис на рецепцията, на лист ми написаха всяка услуга какво струва, звъннаха един телефон и след това казаха, че може да ми се направи отстъпка - "все пак сте българка". Обясниха ми, че в съботен ден струва повече. За преглед, залепване на рана и поставяне на инжекция против тетанус ми поискаха 250 лв.  Цялата процедура отне не повече от 10-15 минути", разказва Мария.

Младата жена потвърди, че е била предупредена, но не е очаквала "чак толкова високи цени". Според нея ценоразписът на медицинските услуги би трябвало да е поставен на видно място, за да може предварително човек да прецени дали е по възможностите му да ползва услугите на центъра.

Това е поредният сигнал срещу високите цени на медицинските услуги по Черноморието. Проучване на медията в началото на юли показа, че цената на първичния преглед по курортите ни достига до 100 лв. Измерването на кръвното налягане може да струва от 30 до 100 лв. в различните медицински центрове. Рани се обработват срещу 30 лв., а мускулни инжекции се поставят срещу 40 лв. Беше цитиран и куриозен случай, при който за вадене на рибена кост от гърлото е поискана сума от 700 лв.

За да бъде подсигурена спешната медицинска помощ в морските ни курорти, в края на август заработиха допълнителни пунктове, оборудвани с линейки, в Слънчев бряг, Златни пясъци и Приморско. Работното им време е 24 часа в денонощието до края на сезона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14048

1

voododoll

01.09 2022 в 10:15

Цените не се слагат на видно място по нашето черноморие, защото иначе никой няма да влезе.

Не се слагат и за да могат на око и първо впечатление, да преценят колко да ви искат.

Като влезе, демонстративно свали Рейбаните, на рецепцията остави безконтактен ключ за БМВ последен модел, с дебел портфейл и iPhone 13 Pro MAX, няма да ви вземат 20лв