Ваксината на Пфайзер лети до складове в САЩ и Европа

Самолетите на United Airlines я доставят сред тонове сух лед, болниците в Англия я чакат до 10 дни

OFFNews 28 ноември 2020 в 08:31 6347 8

Снимка Архив

Американската авиокомпания United Airlines започна да доставя ваксина срещу коронавируса, произведена от „Пфайзер“ и БиоНТек до складове в САЩ и в Европа, съобщи в. „Уолстрийт джърнъл“. 

В момента се зареждат складове в американския щат Мичиган и в Белгия, уточнява БТА. По-късно са планирани доставки в щата Уисконсин и в Германия. 

За извършване на доставките авиокомпанията е поискала от федералното авиационно управление (ФАУ) на САЩ разрешение за транспорт на 6,8 тона сух лед, което е пет пъти повече от разрешеното по закон. Ледът е необходим за поддържане на ниска температура на борда, за да може ваксината да се съхранява безопасно. 

Във Великобритания се очаква до 10 дни да започне ваксиниране срещу коронавируса. Според публикация на вестник "Гардиън" от късно снощи ваксинирането ще започне до 10 дни.

Болниците в Англия са предупредени да създадат организация да получат първите пратки от ваксината на "Пфайзер" и "БионТек" между 7 и 9 декември. Информацията е потвърдена за вестника от няколко независими източника от Националната здравна служба на Англия и различни болници в страната. 

Приоритетно се очаква да започне ваксинирането на медицинските работници в болниците и над 80-годишните в домовете за възрастни, а след това да се премине към масово ваксиниране за всички останали желаещи. 

Миналата седмица германската фармацевтична компания БиоНТек и нейният американски партньор „Пфайзер“ изпратиха до управлението по санитарен надзор на качеството на хранителните продукти и медикаменти в САЩ искане за регистрация на ваксината срещу коронавирус. По този начин, използването на ваксината в извънредни ситуации може да бъде одобрено до средата на декември. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

8

kokoten

29.11 2020 в 09:05

WOW:Тия неща ги разправяй на тъщата...има протокол и там пише друго...аман от специалисти....ела при мен да умуваме заедно терапиите на болните...дай адрес да ти пратя моя....

6136

7

WOW

28.11 2020 в 17:54

Какви специалисти.
Ремдесивир няма да подейства на пациент на кислород и находки на бял дроб. Той се дава при първи симптоми. Затова е препоръчителен при пациенти с рискове за усложнение - диабет, сърдечни и т.н. Ремдесивир е антивирусен препарат, намалява намножаването на вируса но не лекува симптоматиката, затова даването му при усложнения няма смисъл. Същото е с плазмата! Време да да се спре търсенето от отчаяни роднини - в интензивното ли са тези две терапии няма да помогнат.
Ивермектина е поредния блъф, с който някои сега печелят. За желаещите да го ползват - препарата не е регистриран и не е в продажба в БГ. Това което си набавяте от аптеките е за кучета, овце и т.н., или пък е с неясен произход. Не си рискувайте здравето!

6145

6

kokoten

28.11 2020 в 16:48

...вече трети месец работя в задръстена от болни болничка лекуваме около 30-35 болни от които десетина са в тежко състояние....спокойно мога да кажа,че от ремдесивира няма никаква полза....от плазмата също ползата е съмнителна...за съжаление някои хора се оправят други-не....много ми се иска да кажа,че им помагаме по някакъв начин,но вътрешно знам,че помощта ни е доста по-малка от това което е с други болести....имали сме хора по 30-40 дена на ИВ,в коми и прочее,но такова чудо като тоя мръсен вирус не е имало...никога не бих си позволил да направя на пациент медикамент които не е одобрен,единствено за близки роднини бих рискувал,но никога с препарати от ветеринарите,това е просто глупост....най-добре не боледувайте,пазете се,вероятността да умрете не е голяма,но знае ли човек в кой процент ще попаднете....Бъдете здрави.....

3118

3

fishcake

28.11 2020 в 09:37

@kokoten, има голямо значение дали ваксината трябва да се складира в специални контейнери, които не могат да достигнат по малките населени места. Цената също е важна. Важно е и дали ще ползваш протокол с ремдесивир, който струва хиляди долари и няма полза в напреднала фаза на болестта - или Ивермектин, за който има все повече добри публикации и протоколи. В България скочиха на хидроксихлороквин и ремдесивир без особени доказателства за ефективност, но сега се назландисваме срещу ивермектина, макар ще водим по смъртност. Не виждам логика.

6145

2

kokoten

28.11 2020 в 09:03

...това са абсолютни глупости с тоя ивермектин...нека престанем да тиражираме несъществуващи за момента връзки м/у медикамента и ковида...имахме достатъчно време за поне една научна публикация в наше списание(не в чуждо),а такава за последните 6 месеца така и не се появи...англичаните след 2 седмици ще почнат ваксинация,а ние още осъждаме дали има по-евтини ваксини и разни митове за препарати за които няма никакви доказателства ....тъпотата сред народа ни е на неописуема висота...просто отказвам да повярвам,че 40% от хората не желаят да се ваксинират,защото вярват в разни чудни и дивни неща...просто не е истина...

3118

1

fishcake

28.11 2020 в 08:36

Има много по-евтини ваксини, които не се нуждаят от -70 градусово складиране. Има и пробив с ползването на Ивермектин, но тук освен наука играе и политиката.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика