Утежнена епидемична обстановка в Габрово: предупредиха хората да избягват пазари и магазини

OFFNews 29 юли 2020 в 15:21 7035 0

От Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Габрово призоваваха за предпазливост и препоръчаха на гражданите да избягват в близките дни посещения на места, където се струпват много хора - общински пазари, тържища и големи търговски вериги в пиковите часове. 

Само за осем дни - от 21 юли до 27 юли в областта са регистрирани 56 положителни проби за COVID-19. Към днешна дата активните случаи в областта са 71.

В Габрово заразените са 24, от които 4 се лекуват в болница, в Севлиево има 44 заразени, в болница са 4, в Дряново има трима заразени, от които двама се лекуват в болница.

Осем души от хоспитализираните се лекуват в инфекциозното отделение на областната болница "Д-р Тота Венкова" и капацитетът на отделението е пред изчерпване, посочиха от РЗИ.

От инспекцията препоръчват да се ползват маски на места където има струпване на хора, дезинфектанти за ръцете, както и да не се нарушава дистанцията от 1,5 метра между двама души. Задължително е носенето на предпазни маски в лечебни заведения, медицински центрове, аптеки, обществен и ведомствен транспорт.

Девет нови случая на COVID-19 са регистрирани във Великотърновска област през последното денонощие, съобщиха от РЗИ. 

Четири от случаите имат връзка с други диагностицирани заразени. Епидемиологичните проучвания продължават. Диагностицираните в областта са 234, от които 124 са излекуваните, 17 са в болница, 88 се лекуват в домашна среда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови