''Уолтопия'' ще осигури още три дихателни апарата на ''Пирогов''

OFFNews Последна промяна на 19 ноември 2020 в 15:09 1538 0

"Уолтопия" ще подпомогне УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" с още три апарата за дихателна реанимация, съобщиха от компанията.

След като през месец март тази година „Уолтопия" създаде Фейсбук групата „Да дарим въздух!", в нея се включиха предприемачи от цялата страна желаещи да подпомогнат лекарите и лечебните заведения в България в борбата с COVID-19.

В тогавашния дефицитен период компаниите съмишленици намериха и внесоха в България чрез представителството на „Уолтопия" в Китай общо 18 апарата за обдишване на обща стойност над 350 000 лв. - 10 от тях бяха дарени от Уолтопия, а останалите 8 от другите компании в новосъздалата се общност. Апаратите са инсталирани в здравни заведения в 7 различни населени места в страната и до момента с тях са обдишвани стотици пациенти.

„Виждаме, че ситуацията в страната е много критична и е необходима още помощ за здравната система. „Уолтопия" ще подкрепи УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" за закупуването на още три апарата. Стойността им ще бъде заплатена напълно безвъзмездно от компанията. Щом „Пирогов" има нужда от помощ, а това е една от главните болници за лечение на инфектираните с вируса в страната, болница, която навярно получава значителна подкрепа от държавата, това ме кара да мисля, че другите болници в България са още по-зле. Затова призовавам и други бизнеси да дарят апаратура, за да облекчим ситуацията заедно", каза Ивайло Пенчев, изпълнителен директор на „Уолтопия".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови