Търговска верига дарява 200 000 лв. за апаратура на Александровска

OFFNews 16 март 2020 в 12:39 6256 0

Снимка Александра Маркарян

Търговска верига "Фантастико" дарява 200 000 лв. за закупуване на дихателни апарати в УМБАЛ "Александровска", информират от лечебното заведение.

От „Фантастико“ съобщават, че решението за финансовата подкрепа е взето веднага, след като става ясно, че се търси възможност за закупуване животоспасяващата апаратура в условията на пандемия от COVID-19 и недостиг на подобна апаратура в стотици болници по целия свят.

Ръководствата на УМБАЛ „Александровска“ и на „Фантастико“ подчертават, че няма поет ангажимент за приоритетно използване на дихателните апарати в полза на частната компания. Единствено лекарите са тези, които ще правят преценка кой пациент от каква медицинска помощ има нужда.

Компанията е в непрекъснат контакт с лечебното заведение и при нужда е заявила готовност да бъдат предприети и следващи стъпки за улесняване работата на лекарите.

"Изказваме огромна благодарност и респект за щедростта и съпричастието от страна на търговска верига „Фантастико“, чиято финансовата подкрепа ще осигури адекватно лечение за повече пациенти, а лекарите ще бъдат по-сигурни в работата си и най-вече предпазени от нуждата да вземат тежки решения в бъдеще, подобни на тези в Италия", завършват писмото си от болницата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови