Столични специалисти преглеждат деца във Видин

OFFNews 15 май 2023 в 13:00 753 0

преглед

Снимка УМБАЛСМ "Пирогов"

Прегледи по програма "Детско здраве"

За трети пореден път четиринадесет профилирани специалисти от различни области на детските заболявания от София извършват прегледи на деца от Видин и региона.

Това съобщи днес при посещението си в Медицинския център „Света Петка“ в дунавския град министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев, който провери на място организацията на прегледите.

Пред журналисти той уточни, че лекарите са част от Програма „Детско здраве“, в която участват водещи специалисти от Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина (УМБАЛСМ) „Н. И. Пирогов“ - София и лекари от Столична лекарска колегия. Очаква се до ранния следобед да бъдат прегледани над 300 деца.

Лекарите, които осъществяват прегледите, са специалисти по УНГ болести, ортопедия и травматология, неврохирургия, урология, хирургия, кардиология, неврология, ендокринология, дерматология, педиатрия, акушерство и гинекология, и офталмология, уточни министърът и допълни, че от началото на инициативата „Детско здраве“ в страната са прегледани над 19 000 деца и тя става устойчива традиция.

Той каза още, че по този начин се помага на общопрактикуващите лекари в различните региони и се предлагат висококвалифицирани нестандартни профилактични прегледи от най-добрите български педиатри.

Меджидиев благодари за съдействието на видинската многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ) „Св.Петка“, Медицинския център към нея и на видинска община.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки