Столична община ще следи дезинфекцията на градския транспорт

OFFNews 02 март 2020 в 10:02 1441 0

Кризисен щаб към Столична община ще контролира дезинфекцията на градския транспорт, детските градини и обществените места, съобщи пред БНТ заместник-кметът Дончо Барбалов.

По думите му превенцията е в две посоки - да се следи епидемиологичната обстановка в града и общината и да се засили санитарно-хигиенният контрол.

Мерките, които са препоръчани на фирмите от градския транспорт, са при почистване на превозните средства да се използват дезинфекциращи материали. В метрото всяка вечер се почистват с такива материали и станциите, и метро влаковете с цел осигуряване на безопасна среда.

Тази седмица шофьорите на градския транспорт ще бъдат снабдени с дезинфекциращи гелове.

Засилен е и контролът в детските градини, детските ясли и училища. От днес започва снабдяването на сестрите в училищните лекарски кабинети с дезинфекциращи материали, маски и дистанционни термометри.

Другите мерки са свързани с общинските лечебни заведения, където са дадени инструкции за повишаване на санитарно-хигиенния контрол.

По думите на заместник-кмета за момента няма специални препоръки от Националния оперативен щаб във връзка с тържествата за 3-ти март.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!