Станимир Михайлов вече има договор с НЗОК

OFFNews 02 август 2023 в 16:00 512 0

Станимир Михайлов

Снимка БГНЕС

Станимир Михайлов, управител на НЗОК

Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) сключи договор за възлагане на управление на Касата със Станимир Михайлов. Това съобщават на сайта си от НЗОК.

На заседанието си надзорниците одобриха представения проект на договор за управление на НЗОК между избрания от Народното събрание Станимир Боянов Михайлов и председателя на Надзорния съвет на НЗОК доц. Михаил Околийски.

Поради отсъствието на доц. Околийски надзорниците възложиха на Георги Клисурски – член на Надзорния съвет и заместник-министър на финансите, да подпише договора за възлагане на управление в качеството му на избран за председателстващ днешното заседание на Надзорния съвет.

На 29 юли депутатите избраха за управител на НЗОК Станимир Михайлов. Той беше единственият кандидат за поста, а неговата номинация беше издигната от парламентарната група на „Продължаваме промяната - Демократична България“. За Михайлов гласуваха 137 депутати, като 46 бяха "против", а въздържали се нямаше. Кандидатурата му основно беше подкрепена от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС, а против нея бяха "Има такъв народ" и "Възраждане".

На 24 юли по време на изслушването му в парламентарната комисия по здравеопазване Михайлов каза, че ако бъде избран за управител на НЗОК, ще положи максимални усилия, за да допринесе във възможно най-голяма степен за по-справедливото разпределени на средствата от бюджета на Касата, предназначени за медицинска помощ, медицински изделия, лекарства, помощни средства за хората с увреждания, трансфери за лечение в чужбина, чрез прилагането на регулации и контрол.

Като най-важна задача Михайлов определи финализирането на процесите по сключване на националните рамкови договори с Българския лекарски съюз и Българския зъболекарски съюз, остойностяване на дейностите съгласно новия бюджет чрез баланс между осигуряването на достъп до медицинска и дентална помощ, гарантиране на правата на изпълнителите, залагане на количествени и качествени критерии за дейностите и облекчаване на административната дейност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!