ПП-ДБ номинираха Станимир Михайлов за управител на НЗОК

OFFNews 17 юли 2023 в 19:01 1099 0

НЗОК

Снимка Янка Петкова / OFFNews

НЗОК

"Продължаваме промяната - Демократична България" номинираха Станимир Боянов Михайлов за управител на Националната здравноосигурителна каса.

Днес парламентарната група на ПП-ДБ е внесла в деловодството на Народното събрание кандидатурата на Михайлов за управител на НЗОК.

В мотивите се подчертава, че "Михайлов има необходимите качества да бъде успешен управител на НЗОК, както и да работи в интерес на здравноосигурените граждани на Република България, и да допринесе за общественото доверие към здравната каса".

Сред един от основните критерии за издигането на кандидатурата му е "дългогодишният му опит във финансово икономическата сфера и професионален опит в областта на управлението на здравеопазването".

"Станимир Михайлов е завършил висше образование с образователна степен „Магистър” и с призната квалификация „Икономист”. Има над 15 години стаж в банковата система. От 2002 до 2005 година е ръководител на Службата по търговско-икономически въпроси към посолството на България в Лисабон. Михайлов има опит и в сферата на здравното осигуряване. Съучредител и член на Българо-Португалската търговска Камара. От февруари 2022 г. е председател на СД на МБАЛ Лозенец ЕАД, като независим член и до настоящия момент." - съобщават от пресцентъра на ПП-ДБ.

До откриване на нова процедура по номиниране и избор на управител на НЗОК се стигна, след като миналия вторник на извънредно заседание единственият останал кандидат за поста – проф. Жени Стайкова, номинирана от „БСП за България“, не получи подкрепа от мнозинството в пленарната зала. По-рано сутринта, преди пленарната заседание, другият претендент – Иванка Динева, предложена от ГЕРБ-СДС, се отказа от надпреварата по лични мотиви. Преди това „Възраждане“ оттегли своя кандидат – Тодор Хинов, съобщава БТА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков