Ректорът на МУ-Плевен: Да не се дава трибуна на хора, които говорят лъжи за ваксините

OFFNews 16 септември 2021 в 10:03 1557 0

"Трябва да се спре да се дава трибуна на хора, които говорят лъжи и подвеждат българското общество за ваксините", заяви за БТА ректорът на МУ Плевен проф. Добромир Димитров.

Според него дискусията за ползите от имунизацията срещу COVID-19 се провежда само на територията на България, а дезинформацията и фалшивите новини спират ваксинацията срещу COVID-19. 

"Никъде по света няма такава тежка дискусия с фалшиви новини за страховете на хората, опасностите при ваксинация и преекспониране на страничните ефекти", каза още ректорът на МУ - Плевен.

Той подчерта, че с разкриването на ваксинационен пункт университетът се стреми към широка популяризираща кампания за ползите от ваксинирането.

"Ние сме медицински университет и най-добре разбираме ползите от ваксинирането. От една страна по този начин искаме да популяризираме ваксинацията сред нашата общност, но и сред българското общество, за да могат повече хора да вземат това отговорно решение да се ваксинират", добави проф. д-р Добромир Димитров.

Във ваксинационния пункт на учебното заведение се извършват и бързи антигенни тестове на студенти и преподаватели. Целта е да се поддържа актуален регистър на ваксинираните, както и на положителните за COVID-19 лица, за които ще се уведомява РЗИ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Политолог: Китай източва ресурсите на Русия, има икономически интерес от войната