Рехабилитационната болница в Котел отново е пред фалит

OFFNews 03 април 2024 в 12:38 820 0

болница

Снимка Скрийншот

Рехабилитационна болница Котел

Специализираната болница за рехабилитация в Котел не получи обещания от здравното министерство заем от 750 000 лева. Сумата трябваше да спаси лечебното заведение от фалит, след натрупани дългове, липса на заплати за персонала, който масово напуска.

През юни миналата година болницата спря приема на пациенти, тъй като не можеше да осигури 24-часово обслужване. Служебният министър Асен Меджидиев освободи директора Цветан Влахов, а ИА "Медицински надзор започна проверка". Лечебното заведение беше задлъжняло с 300 000 лв. Въпреки това министърът обяви, че дейността му ще бъде възстановена, тъй като базата е добра и има достатъчно пациенти за рехабилитация.

„Разбрахме, че Министерство на финансите не са отпуснали и няма да отпуснат обещаната сума. Няма да бъде отпусната до назначаване на служебно правителство, след това не знам“, каза управителят на лечебното заведение д-р Григор Малев пред bTV. Той уточни, че задълженията на болницата са над 800 хиляди лева.

Персоналът не е получавал заплати от юли месец миналата година. Пациентите се хранят от кетъринг фирма на версия.

"Лекарите и медицинските сестри питат чакат ли се минат предсрочните парламентарни избори, за които още нямаме дата, за да се вземе решение какво се случва с болницата", каза д-р Малев.

Болницата осигурява рехабилитация на много деца със заболявания на централната и периферна нервна система, ДЦП, вродени болести на опорно-двигателния апарат.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки