Меджидиев уволни директора на рехабилитационната болница в Котел

OFFNews 01 юни 2023 в 17:03 2404 0

Асен Меджидиев, Цветан Влахов

Снимка Министерство на здравеопазването

Министърът на здравеопазването Асен Меджидиев и уволнения директор на рехабилитационната болница Цветан Влахов

Министърът на здравеопазването Асен Меджидиев уволни управителя на Специализираната болница за рехабилитация в Котел д-р Цветан Влахов, съобщиха от пресцентъра на здравното министерство.

Министърът посети лечебното заведение, което спря на приема на пациенти и временно преустанови работата си от 1 юни. В декларация общинските съветници в града настояха за незабавни мерки за възстановяване на работата на болницата.

Меджидиев уточни, че ще назначи хора, които са приемани от персонала, а не по негов избор. "За мен не е трудно да се възстанови дейността в болницата и имам уверението на персонала, че при добър мениджмънт, те са готови да се върнат на работа", каза той.

Болницата за рехабилитация в Котел остана без персонал

Той обясни, че е бил информиран единствено за подадена от управителя на болницата оставка с дата 16 май. В нея било изтъкнато, че от пет месеца той не може да се справи с управлението на дружеството.

Според Меджидиев болницата има прекрасна база и оборудване, много по-добро от други лечебни заведения. По думите му персоналът е принуждаван със заплахи да напуска, а това е недопустимо, както и връщането на пациенти при наличие на легла.

Министърът посочи, че има уверение от общинското ръководство и кмета на Котел, че дълговете на болницата към общината, които са в размер на близо 100 хиляди лева, ще бъдат опростени. "Министерството ще съдейства натрупаните задължения да бъдат компенсирани, а персоналът да получи полагащите му се възнаграждения", категоричен бе той.

Рехабилитационната болница в Котел спря работа, здравният министър отива на посещение

Дейността на болницата е саботирана през последните месеци, не мога да кажа причината. Агенция "Медицински надзор" влиза на проверка, като се уверих, че трябва да бъде извършена проверка и от "Вътрешен одит". Те ще излязат с доклади, с конкретното състояние на лечебното заведение, посочи министърът.

Меджидиев каза още, че болницата е прекрасна, има авторитет и огромно бъдеще, и пациентите я харесват. Той заяви, че трябва да се открие дейност за продължително лечение и ще има допълнително субсидиране като болница в отдалечен регион.

По-рано днес директорът на лечебното заведение д-р Цветан Влахов каза, че задълженията на лечебното заведение са близо 300 хиляди лева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови