Помощ за малката Кристин

OFFNews 25 май 2023 в 14:43 1432 0

Кристин

Снимка Личен архив

Кристин Терзиева

Малката Кристин Терзиева е на година и седем месеца. Сърцето ѝ е силно увредено, не подлежи на лечение. Заключението на българските специалисти е, че детето се нуждае от трансплантация. До намирането на подходящ донор Кристин ще бъде включена към специална машина т. нар. "Berlin heart". 

Проблем със сърцето на момиченцето е установен още в края на бременността на майката, когато лекарите констатират "различен" сърдечен ритъм на плода. С раждането, макар и в термин, Кристин получава първия си кардиогенен шок (животозастрашаващо състояние, при което сърцето не изпомпва достатъчно кръв), регистрираната сърдечна честота е 280 удара в минута. Поставят я на апаратна вентилация, а 5 дни по-късно е транспортирана в Националната кардиологична болница (НКБ), където в продължение на месец лекарите се борят за живота ѝ.

Успяват да я спасят и когато месец по-късно спира да диша. След 10 дни на апаратна вентилация я изписват. В продължение на година детето няма сериозни проблеми, но се заразява с грип и състоянието му отново се влошава.

Приемат я в НКБ, следва трети кардиогенен шок, а последствията от него отнемат два месеца в борба за живота ѝ.

Един ден ни извикаха за разговор и чухме най-страшните думи "съжаляваме, но бъдещата прогноза е лоша, детето Ви няма да живее, ние не можем да направим нищо повече за нея, освен да я поддържаме, докато не намерите място, където да я транспортирате". С това лечението, което се провежда тук в България се изчерпва. Но ето 2 месеца по-късно, макар и с влошаване на нейното общо здравословно състояние тя все още се бори за живота си. За съжаление, сърцето ѝ не работи правилно, не се съкращава, не изпомпва достатъчно кръв и с всеки изминал ден нещата се влошават. В момента продължава да е в болница, на поддържащи медикаменти - адреналин, допамин, коротроп. Единственият шанс тя да живее е трансплантация на ново сърчице. Което ще бъде извършено на два етапа - първо поставяне на специална машина нар. "Berlin heart", което всъщност е мост между сегашното й състояние и втория етап - трансплантацията. Криси има нужда от вашата помощ! За това мили хора, приятели, познати и непознати, молим Ви от сърце - помогнете ни да излекуваме детето си, молят родителите.

Повече информация за състоянието на детето можете да прочетете тук.

Ако желаете да дарите за малката Кристин можете да го направите по сметка:

Банка: Алианц Банк България
IBAN: BG30BUIN95611000705319
BIC: BUINBGSF
Получател: Фондация Павел Андреев
Основание: Дарение за Кристин Терзиева

Или на този линк.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови