Пикът на четвъртата COVID вълна у нас ще е между 10-и и 15 октомври

OFFNews 18 септември 2021 в 16:37 5493 8

Пикът на заразени от COVID-19 в четвъртата вълна у нас ще е между 10-и и 15 октомври, прогнозира проф. Радка Аргирова.

Тя участва в 20-ото издание на форума на фондация "МОСТ", посветен на редките болести, онкологичните заболявания и влиянието на COVID-19 върху пациентите.

Вирусоложката смята, че най-засегнати ще са неваксинираните.

"Чакам данни от откриването на учебната година. Не знам до каква степен ще засегне по-големите ученици, а вероятно  - и млади родители. Много хора, които не са имунизирани, ще бъдат заразени с вируса", предупреди проф. Аргирова.

В момента в страната преобладава разпространението на "Делта" варианта на коронавируса.

Според проф. Аргирова на деца над 12 г. "съвсем спокойно може да се поставят ваксини", но е категорична: "въобще не смятам, че се налага трета игла" и обяснява това с наличния у ваксинираните клетъчен имунитет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2005

8

Райграс

19.09 2021 в 18:36

Дърт пергиш ! Срамно е на тази възраст да се лакоми за сребърници при положение ,че скоро трябва да дава отчет пред Свети Петър за земните си дела !

2005

5

Райграс

18.09 2021 в 19:21

Само преболедуването дава 100% имунитет ! Точно обратното ! Ваксините не пазят от заразяване , но за сметка на това са причината за непрекъснатото модифициране на вируса на ковид ! Досега всички да са изкарали вируса и да сме забравили , ако не беше започнато безкрайното ваксиниране и преваксиниране ! Всяка следваща преваксинация предизвиква поредна вълна от модифициран вирус !Явно това е и целта на фармацевтичната мафия ! Да продава ваксини и да богатее !