Пациентски организации призоваха проф. Кантарджиев "да спре с драмите"

OFFNews 09 юни 2021 в 12:28 2737 0

Проф. Тодор Кантарджиев да прояви достойнство и да спре с драмите призоваха от Пациентски организации "Заедно с теб".

В позиция до медиите те пишат:

Всекидневно се пенсионират заслужено стотици български граждани. С цялото ни уважение към заслугите на проф. Кантарджиев считаме, че няма нищо несправедливо в пенсионирането му. Има достатъчно млади учени, които достойно могат да заемат ръководната позиция.

В тази връзка питаме къде беше обществото когато пенсионираха например доц. Соня Тотева, директор на Държавна психиатрична болница, защото се опита да спаси апетитния общински терен на Нацоиналния център по наркомании?

Призоваваме проф. Кантарджиев да прояви достойнство и да спре тези драми.

Писмото от "Заедно с теб" е поредната реакция по повод пенсионирането на дългогодишния директор на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) и член на НОЩ проф. Тодор Кантарджиев.

Той беше освободен от служебния министър Стойчо Кацаров заради навършена пенсионна възраст, а на негово място беше назначена проф. Ива Христова.

Новината за освобождаването на професора предизвика недоволство сред служителите на НЦЗПБ, които трети ден протестират с искане той да бъде възстановен. След срещата с протестиращите обаче Кацаров не промени позицията си.

В защита на проф. Кантарджиев се обяви и бившият здравен министър Костадин Ангелов, както и негови колеги от Националния оперативен щаб.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови