След протеста в подкрепа на Кантарджиев: Кацаров му благодари за работата, но е непреклонен

OFFNews 07 юни 2021 в 17:06 5715 0

Министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров благодари на проф. Кантарджиев за дългогодишното успешно ръководство на НЦЗПБ и за професионализма му при управлението на COVID кризата, съобщиха от ведомството. 

След като стана ясно, че проф. Тодор Кантарджиев вече не ръководи Националния център по заразни и паразитни болести, служели на Центъра излязоха на протест в негова подкрепа. Те поискаха професорът да не бъде пенсиониран и да продължи да работи в полза на държавата.

От здравното министерство съобщават, че по-рано тази сутрин в разговор с министъра Кантарджиев е предложил за временно изпълняващ длъжността директор, до провеждането на конкурс, да бъде назначен неговият заместник – проф. Ива Христова.

Кацаров се е срещнал със служители на Националния център. Като аргумент за решението си здравният министър е посочил навършването на пенсионна възраст на проф. Кантарджиев. Той е изказал признателността за дългогодишното успешно ръководство на НЦЗПБ и за професионализма му при управлението на COVID кризата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews