Нова апаратура за реанимацията на Първа градска за пациенти с COVID-19

OFFNews Последна промяна на 24 ноември 2021 в 12:21 462 0

Апарат за високопоточна неинвазивна вентилация ще бъде закупен за нуждите на Университетска Първа многопрофилна болница за активно лечение - София „Св. Йоан Кръстител“ ЕАД.

Предложението на зам.-кмета по здравеопазване и финанси Дончо Барбалов бе подкрепено от ресорната комисия и предстои да бъде одобрено и от Столичния общински съвет.

От началото на пандемията от COVID-19 общинската университетска болница се включи активно в лечението на пациенти с коронавирус. В лечебното заведение са разкрити общо 77 легла за пациенти с ковид, от които 12 са за интензивно лечение. Според директора на УПМБАЛ "Св. Йоан Кръстител“ проф. Цветомир Димитров, здравното заведение има нужда от още един апарат за високопоточна неинвазивна вентилация в реанимацията, с който да се полагат спешни реанимационни грижи за тежко болните от коронавирус пациенти.

Зам.-кметът Барбалов предлага СОС да предостави целева субсидия в размер на 29 418 лв. на Университетската Първа МБАЛ за закупуване на необходимата апаратура, при спазване на изискванията на Закона за обществените поръчки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови