Над 1000 столичани се ваксинираха в почивните дни

OFFNews Последна промяна на 13 септември 2021 в 09:25 284 0

В почивните дни в осемте ваксинационни пункта на Столичната община против коронавирус са имунизирани 1051 души, съобщиха за БТА от Столичната община.

Столичани избираха от всички разрешени от ЕС ваксини, информират от общината.

Пунктове имаше през уикенда в пет от търговските центрове - "Парадайс мол", "Ринг мол", "Сердика мол", "България мол", "The Mall", в културния дом в парка до езерото в ж.к. "Дружба". Ваксинации се извършваха и в 12-то ДКЦ, където бяха имунизирани 98 души.

Днес беше отворен и ваксинационен пункт в читалище "Асен Златаров" в кв. "Христо Ботев".

В делничните дни гражданите имат възможност да се ваксинират в общинските ДКЦ-та и в изнесения кабинет на метростанция НДК. На 13 и 14 септември ще работи и изнесен пункт от 11.00 ч. до 18.00 ч. в кампуса на Нов български университет.

Медицинските екипи, които ще консултират гражданите и ще поставят ваксини, са от общински болници и ДКЦ-та. Ваксините се осигуряват от Столичната РЗИ, а организацията се извършва от екипите на дирекция "Аварийна помощ и превенция" и дирекция "Здравеопазване" на Столичната община.

Продължава и инициативата на Столична община за ваксинация на колективи на място. Това се извършва при предварителна заявка от предприятия и фирми. На сайта на Контактния център на Столична община е публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят, за да заявят, че желаят ваксинационен екип да ги посети на място.

Поставянето на ваксини в мобилните пунктове започна с цел увеличаване на ваксинираните на територията на Столична община по идея на кмета на София Йорданка Фандъкова и с подкрепата на Столичната РЗИ, информират от Столичната община.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови