Quantcast

МЗ иска да закрие Националния център по наркомании

Симона Костадинова Последна промяна на 10 юли 2014 в 16:54 5744 4

Снимка Архив

Министерство на здравеопазването иска да закрие Националния център по наркомании. Предложението е досегашната дейност, имуществото, архива, както и правата и задълженията на центъра да се влеят в Националния център по обществено здраве и анализи.

Това става ясно от проект на Постановление на Министерски съвет за структурни промени в системата на здравеопазването, публикуван на сайта на здравното министерство.

От там предлагат още дейността на Националния център по наркомании, свързана с контрол върху лечението на зависимите от наркотични вещества да се поеме от Изпълнителна агенция „Медицински одит”.

В проекта се посочва, че досегашният директор на Националния център по наркомании д-р Цвета Райчева ще бъде съкратен от длъжността си с писмено предизвестие съгласно чл. 328, ал. 1, т. 2 от Кодекса на труда.

Предвижда се и преминаване на част от служителите на Националния център по наркомании. 10 щатни бройки ще преминат към Националния център по обществено здраве и анализи.

Проектът за закриване на Националния център по наркомании е изложени на сайта на МЗ с цел обществено обсъждане по силата на Закона за нормативните актове. Срокът за това е минимум 14 дни, което означава, че е възможно е това постановление да бъде едно от последните на това правителство, тъй като се очаква то да подаде оставка между 23 и 25 юли.

Преди по-малко от месец жителите на квартал Зона Б-18, където се помещава център по наркомании, събраха около 2000 подписа с искане за преместването му.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.07 2014 в 01:21

Щото не живеете там, за това ви е лесно!?? Престанах да се усмихвам на такива възражения като тези, когато слизайки една сутрин по стълбите на входа, синът ми се наведе и ми показа една кървава спринцовка в ръката си:
- Тате, това какво е?

10.07 2014 в 18:36

БКП-БСП-ДПС-А-ТАКА! СЛАВА!

10.07 2014 в 17:31

Да, лечението на наркозависими е точно МЕДИЦИНСКИ ОДИТ. Да ви серем на пръстенцата, с които подписвате такива щуротии!!! :@

10.07 2014 в 17:05

Това ли са ви структурните промени ве?... Няма да има център по наркомании, защото нямаме такъв проблем?...