Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Столичани с подписка срещу Центъра за наркомании

OFFNews 27 юни 2014 в 20:40 2380 0

Около 2000 подписа са събрани с искане за преместване на Центъра по наркомании в столицата.

Искането е от жителите на квартал Зона Б-18, съобщи bTV. 

Търпението на жителите на квартала се изчерпва през март, когато в близост до Центъра по наркомании е нападната собственичка на книжарница.

Потърпевшата Бориса Цветашка разказва, че нападателят влязъл при нея с остър камък и казал - „парите или живота". Тя му отговорила, че няма пари, но когато се обърнала, мъжът я ударил с камъка по главата и откраднал 50 лева от чекмеджето.

Цветашка не успяла да види лицето на мъжа, тъй като то било увито в зимен шал.

Въпреки че лицето на нападателя не се виждало обаче жената е убедена, че крадецът е един от пациентите на метадонова програма. Нападателят на Бориса и до днес не е открит.

Малко след нападението започването събирането на подписи за преместването на Центъра за наркомании, като основната причина са всекидневните сблъсъци с наркозависими.

Ръководството на Центъра и наркозависимите обаче са категорични, че искането на жителите на квартала не е аргументирано.

„Взехме специални мерки. Не даваме метадон за повече от три дни. Въвеждат се много строги правила. Аз лично съм изгонила двама души от програмата, защото ползват метадона инжекциозно", каза по случая директорът на Центъра доц. Соня Тотева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!