Москов благодари за бързата реакция на болниците след катастрофата на Витиня

OFFNews 09 октомври 2015 в 12:44 1895 0

Москов благодари за бързата реакция на болниците след катастрофата на Витиня

Снимка БГНЕС, архив

Министърът на здравеопазването изрази благодарност на болниците, които участваха в спасителната акция след катастрофата на прохода "Витиня" вчера. 

Във връзка с безпрецедентната за България катастрофа с над 50 автомобила в тунела на прохода „Витиня“, от свое име, от името на правителството и от името на всички български граждани изказвам благодарност към бързата и компетентна реакция на всички участвали в спасителната акция екипи на ЦСМП София, както и на всички специалисти от УМБАЛ „Св. Анна“ – София, УМБАЛСМ „Пирогов“ и УМБАЛ „Софиямед“, се казва в писмо на министъра.

Изказвам и личното си удовлетворение от факта, че решението за обединение на спешните центрове в София и София Област се оказа вярно и в случая осигури възможност за много бърза и ефективна координация между екипите и качествена помощ на пострадалите.

Надявам се подобни трагични ситуации да не се повтарят, но вярвам, че колегите доказаха на всички български граждани, че могат да разчитат на тяхната адекватна реакция и компетентност, се посочва още в писмото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови