Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Маските на закрито остават и след 1 април

OFFNews 27 март 2022 в 08:52 5941 3

Снимка Pixabay

"Ще трябва да носим маски на закрито и в градския транспорт и след отпадането на извънредната епидемична обстановка", заяви пред бТВ председателят на парламентарната здравна комисия доц. Антон Тонев от ПП.

Той разясни, че това предвиждат промените в Закона за здравето, внесени от управляващите, които ще се гледат на извънредно заседание на комисията във вторник. След това законопроектът ще бъде гласуван в зала.

Доц. Тонев обясни, че ще отпадне карантината за контактните лица, но в конкретни случаи директорите на РЗИ, в зависимост от регионалната обстановка, ще могат да я налагат на определени лица.

Законопроектът беше внесен в края на седмицата. Това се случи дни преди МС да обяви, че няма да удължава на извънредната епидемична обстановка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

800

3

sashkvask

27.03 2022 в 17:34

Киролация

1000

2

evil

27.03 2022 в 14:27

Ако управляващите "другари" могат да мотивират поредното си безсмислено решение да оставят маските на закрито, можем и да ги подкрепим, но поредните брътвежи и празни приказки няма как да приемем за друго освен за устойчивата практика да сложат намордник на българите. А особено плашещо е във въпросния законопроект наличие на текст, за който "Доц. Тонев обясни, че ще отпадне карантината за контактните лица, но в конкретни случаи директорите на РЗИ, в зависимост от регионалната обстановка, ще могат да я налагат на определени лица". Така не се прави "другари" променяци, задават се критерии и правила, а не се оставя местния здравен дерибей да "преценя".

1000

1

Виктор Викторов

27.03 2022 в 10:21

Значи, вчера обявихте, че отпадат и на закрито и по всички телевизии и сайтове излезе тази информация. Днес - остават на закрито. Това вече на нищо не прилича!!
 
X

Подкастът на OFFNews