Лекари от болница ''Лозенец'' протестират пред НС, блокираха булеварда с линейки

Ружа Райчева 10 декември 2021 в 12:56 2384 1

Снимка БТА

Стотина лекари от болница "Лозенец" и студенти от медицинския факултет на Софийския университет излязоха на протест днес пред Народното събрание срещу подписаното от здравния министър Кацаров протоколно решение, което гласи, че педиатричната болница ще бъде слята с бившата правителствената болница. 

Протестното шествие тръгна от Министерството на здравеопазването и завърши с кратка блокада с линейки на бул. "Цар Освободител" пред парламента, малко след края на редовния парламентарен контрол. 

В сряда служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров подписа протоколно решение за сливане на Детската болница с бившата Правителствената болница в кв. Лозенец. С решението двете болници се сливат и ще имат едно ръководство и един Борд на директорите, а не два. 

Демонстрантите викат "Оставка", а сред плакатите се забелязва и надпис "Резиденция Бояна за децата!". Сред протестиращите има и студенти по медицина. 

По-рано днес Медицинският факултет обяви, че спира занятия в знак на протест срещу решението. Предстои ректорския съвет на СУ да разгледа казуса в четвъртък, 16 декември. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови