Шеф на болнично отделение в Стара Загора с фалшива специалност

OFFNews 13 март 2015 в 18:48 5214 4

Завеждащият отделението по инвазивна кардиология в Университетската болница в Стара Загора д-р Иван Вуцов е с фалшив документ за специалност, съобщи БНР, позовавайки се на преписка на Четвърто полицейско управление в София, заведена под номер 2023 от 2014 г.

До октомври 2014 г. Иван Вуцов е работил в частната болница „Тракия“ в Стара Загора, но я напуснал, след като ръководството на лечебното заведение разбира, че той няма необходимата специалност.

След като напуска частната болница, Вуцов се връща в Университетската болница и става завеждащ на отделението по кардиология.

За измамата обаче се разбрало, едва когато от Медицинския университет решили да проверят достоверността на дипломата на д-р Вуцов, за да му издадат сертификат за поставяне на пейсмейкъри. От университета обаче установили, че лекарят е използвал номера на дубликат на свидетелството си за специализация по вътрешни болести, за да си направи и документ за специалност кардиология.

Сигнал за фалшивото свидетелство за специалност е изпратен до Главната прокуратура и до Окръжната прокуратура в Стара Загора, както и до министъра на здравеопазването и до управителя на НЗОК.

Директорът на РЗОК-Стара Загора д-р Славка Йорданова обяснила, че е поискала писмено обяснение от директора на университетската болница доц. Йовчо Йовчев и е получила такова, но все още не се е запознала с него.

Доц. Йовчев е отказал коментар по случая, но е заявил, че ще заведе дело срещу кореспондента на БНР за уронване на престижа на болницата в Стара Загора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови