Шеф на болнично отделение в Стара Загора с фалшива специалност

OFFNews Последна промяна на 13 март 2015 в 18:48 4530 4

Завеждащият отделението по инвазивна кардиология в Университетската болница в Стара Загора д-р Иван Вуцов е с фалшив документ за специалност, съобщи БНР, позовавайки се на преписка на Четвърто полицейско управление в София, заведена под номер 2023 от 2014 г.

До октомври 2014 г. Иван Вуцов е работил в частната болница „Тракия“ в Стара Загора, но я напуснал, след като ръководството на лечебното заведение разбира, че той няма необходимата специалност.

След като напуска частната болница, Вуцов се връща в Университетската болница и става завеждащ на отделението по кардиология.

За измамата обаче се разбрало, едва когато от Медицинския университет решили да проверят достоверността на дипломата на д-р Вуцов, за да му издадат сертификат за поставяне на пейсмейкъри. От университета обаче установили, че лекарят е използвал номера на дубликат на свидетелството си за специализация по вътрешни болести, за да си направи и документ за специалност кардиология.

Сигнал за фалшивото свидетелство за специалност е изпратен до Главната прокуратура и до Окръжната прокуратура в Стара Загора, както и до министъра на здравеопазването и до управителя на НЗОК.

Директорът на РЗОК-Стара Загора д-р Славка Йорданова обяснила, че е поискала писмено обяснение от директора на университетската болница доц. Йовчо Йовчев и е получила такова, но все още не се е запознала с него.

Доц. Йовчев е отказал коментар по случая, но е заявил, че ще заведе дело срещу кореспондента на БНР за уронване на престижа на болницата в Стара Загора.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.03 2015 в 20:54

Нарисувай го, Лили в профила му в интрнет. Така постъпих с една кардио във Варна, че се получиха и още коменти под моята критика.

13.03 2015 в 20:51

Да е само той, бих го нарекла престъпление, но уви има цели отделения с несъществуващи лекари в тях.

13.03 2015 в 19:31

Всички кардиолози ли са толкова арогантни. Мислят си че държат сърцата на хората в ръцете си и това им дава право да си играят с човешкия живот.Завеждащия отделението по кардиология в Пазарджишката окръжна болница- Д-р Андреев е същия надменен мошеник взел се на сериозно за велик лекар, но който отдавна е забравил за Хипократовата клетва.Това, че е облякъл бялата престилка и си е вързал петте косъма от косата на опашка, не му дава право да се държи с пациентите като с животни. Който е съгласен с мен относно Андреев, моля да ме подкрепи за да разберат повече хора що за "лекар" е!

13.03 2015 в 19:25

Д-р Йовчев изглежда много подозрителен.