Лекар от Спешно отделение получи награда за цялостен принос в ИСУЛ

Днес една от най-големите и стари болници у нас навършва 86 години

OFFNews 11 ноември 2022 в 16:24 1587 0

Любомир Пенев и Петър Герзилов

Снимка УМБАЛ

Изпълнителният директор на УМБАЛ "Царица Йоана-ИСУЛ" Любомир Пенев връчва награда за цялостен принос на д-р Петър Герзилов

УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ чества своята 86-годишнина. По този повод бяха връчени традиционните награди на болницата в различни категории. Приз за цялостен принос получи хирургът д-р Петър Герзилов от Спешно отделение.

Отличена бе и Клиниката по интензивно лечение на нервни болести, която бе сред най-тежко пострадалите от пандемията. Тя е сред от малкото звена в страната, където се приемат пациенти с остра възпалителна демиелинизираща полиневропатия и миастенни кризи (изключително драматични състояния, които засягат млади хора и изискват много специфични грижи).

Сред победителите е доц. Цветомир Маринов от КАИЛ. В разрез с установения протокол доц. д-р Цветомир Маринов беше номиниран не от клиниката, в която работи, а от Клиниката по уши, нос, гърло, където взема участие в някои от най-сложните операции. Една от последните такива операции беше поставянето на изкуствен имплант на мъж, който по рождение е без външен слухов проход.

Награди бяха раздадени и в още няколко категории, сред които "Младши лекар на 2022 г.", "Лаборант на 2022 г. ", "Санитар на 2022 г."  и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews