Край на монопола на НЗОК в здравеопазването, предвижда програмата на ГЕРБ

OFFNews 13 април 2017 в 12:58 2808 1

Снимка sxc.hu

Превантивна медицина и край на монопола на Националната здравноосигурителна каса - това са част от точките, които предвиждат в управленската си програма бъдещите коалиционни партньори от ГЕРБ и Обединени Патриоти.

В секция "Здравеопазване" бъдещият кабинет ще заложи на "засилване ролята на профилактиката като възможност за по-добро здраве и качество на живот".

За новата власт приоритет ще бъде поетапната "демонополизация" на НЗОК и стабилизиране на здравноосигурителния модел.

ГЕРБ и Обединени патриоти планират и да бъде създадена интегрирана информационна система в здравеопазването, която свързва в реално време информационните системи на Министерството на здравеопазването, НЗОК, НОИ, НАП, доставчиците на медицински и здравни услуги (болници, практики в извънболничната помощ, аптеки) и прехвърляне на целия документооборот в електронен вид.

Като последна точка в секция "Здравеопазване" ГЕРБ ОП са заложили на "преодоляването на регионалните дисбаланси" и осигуряване на по-достъпна медицинска помощ в малките населени места.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

1

Izalina

13.04 2017 в 14:34

Дефиниция за "превантивна медицина"?

Щото направленията не стигат само за хронично болните, а какво остава за профилактика. Пък и да решиш да си платиш при наличната материална и кадрова база в по-голямата част от страната, можеш да се разболееш само докато се вредиш до читав специалист или техника.

Не, не, тая "програма" започва да звучи като оправдание, че ще се симулира някаква дейност.
 
X

Да помогнем на украинските деца!