Външна политика на новото правителство: Недопускане на външна намеса и присъединяване в Шенген

OFFNews Последна промяна на 13 април 2017 в 12:29 2815 1

Прагматично следване на националния интерес и категорично недопускане на намеса във вътрешните работи на страната от други страни – предвижда програмата на новата коалиция за управление на страната ГЕРБ и Обединени патриоти.

Външната политика е първа точка в програмата. Предвижда се също да се следва неотклонно пътя на България по евро-атлантическата интеграция.

България заявява позиция, че иска да се запази единството на ЕС. Основна цел във външната политика на страната ни през следващите 4 години ще бъде присъединяване на България към Шенген.

Управляващата коалиция предвижда сътрудничеството между НАТО и ЕС трябва да се задълбочи.

България също така ще направи всичко по силите си да спре притока от мигранти на турските граници – сухопътни и морски.

Втора точка в програмата на ГЕРБ – Обединени патриоти е Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г., като за него се предвижда да е успешно и да допринесе за утвърждаване на позициите на България в общността. В председателството ни е предвидено също стабилна координацията с другите две страни, които са в нашата група - Естония и Австрия.

Новото правителство смята да направи радикална реформа на Дъблинския регламент, така че тежестта при обработване на молбите за международна закрила да не се поема само от държавите на предна линия.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25481

1

Izalina

13.04 2017 в 12:41

Много "българска" програма.
Нещичко във вътрешнополитически план?
Или здравеопазването, образованието, съдебната система, МВР и инфраструктурата ни вече са бижу и няма кво.