Кола блъсна линейка в Пазарджик, лекар е със счупен крак

Диана Варникова 05 юли 2023 в 14:25 727 0

инцидент

Снимка Диана Варникова

Място на удара

Лекар от екип на „Спешна помощ“ в Пазарджик пострада и е със счупен крак и избити зъби, след като линейката, в която придружавал пациент, била ударена от лек автомобил.

Инцидентът е станал на кръстовището на ул.“Стефан Стамболов“ и улиците „Искра“ и „Струма“, които водят към индустриалната зона на града.

Автомобилът "Дачия", отнел предимството на линейката, е собственост на частна фирма, а шофорът е 19-годишен. Не се е съобразил със звуковата и светлинна сигнализация на реанимобила, който карал по спешност пациент в МБАЛ-Пазарджик. 

В резултат на това шофьорът на медицинския автомобил е изгубил управление, линейката се е качила на тротоара, огъвайки пътния знак“ Стоп“.

Сигналът за пътния инцидент е подаден на телефон 112, потвърди говорителят на местната полицейска дирекция Мирослав Стоянов. Той уточни, че в линейката е имало пациент, който е трябвало да бъде транспортиран до областната болница.

Всички водачи на превозни средства трябва да се съобразяват с движението на автомобилите със специален режим на движение и при включена звукова и светлинна сигнализация останалите водачи са длъжни да им осигурят предимство, коментира Стоянов.

Възмутени потребители в социалната мрежа допълват, че не само на линейки не дават предимство, но и на пожарни коли, които бързат за потушаване на огнени стихии и екипите им са принудени да чакат на светофарите заедно с останалите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!