Изписаха детето, чието око пострада при стрелба с лък

Момичето е възстановило 10% от зрението в болното око

OFFNews 25 юли 2023 в 16:17 942 0

УМБАЛ

Снимка Александра Маркарян

УМБАЛ "Александровска"

Изписано е детето, чието око пострада тежко при игра с лък, съобщиха от УМБАЛ "Александровска".

При постъпването си в лечебното заведение Теодора едва разпознаваше светлината, но след хирургична интервенция, извършена по спешност от доц. Яни Здравков и д-р Пио Импалиатели, и 10-дневно интензивно лечение в Клиниката по очни болести на УМБАЛ "Александровска", момичето е възстановило 10% от зрението на болното око.

Лекарите са оптимисти, че в следващите няколко седмици то ще продължи да се подобрява и Теодора да вижда все по-добре. Предстои проследяване на състоянието, рехабилитация и нови операции.

12-годишната Теодора пострада при игра с лък, когато стрела с гумен връх попада в окото ѝ и предизвиква силна болка. При преглед в Спешен кабинет в Габрово се установява, че травмата е много сериозна и единствено в Детската очна клиника на Александръвска болница могат да помогнат. Семейството отпътува за София, където в 22,30 детето е прегледано от специалист. Още същата нощ са направени всички необходими изследвания, а рано на следващата сутрин е извършена и операцията.

Държа да отбележа изключителното внимание и любезност, които ни бяха оказани, въпреки късния час, от екипа, който ни посрещна. Искрено се надяваме, че и последващото лечение ще протече гладко и детето ни отново ще може да чете любимите си книжки. Благодарности на д-р Георгиев, извършил първоначалния преглед, както и на отзовалата се по спешност анестезиоложка доц. Атанасова, и разбира се, на доц. Здравков и на д-р Импалиатели за професионализма, пише майката на пострадалото момиче в благодарственото си писмо до лечебното заведение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика