Искате дете? Гответе се две години по-рано!

OFFNews 26 август 2019 в 16:45 3372 0

Снимка Pixabay

Ако бъдещите майки и бащи искат детето им да бъде здраво, трябва да променят начина си на живот две години преди зачеването, твърди известен британски учен, цитиран от сайта Balance Fertility.

Известният специалист по репродуктивна биология Грейс Дъгдейл от Великобритания, неотдавна публикува съвети към партньорите, които планират да станат родители. Според учения двойките трябва да започнат подготовката за този момент много преди самото зачеване.

Досега се смяташе, че оптималният срок е три месеца 3 месеца. "Този срок е недостатъчен, особено, ако бъдещите родители са с наднормено тегло", твърди биоложката.

Грейс Дъгдейл съветва мъжете и жените да започнат диета и да се посветят не само на здравословно хранене, но и на редовни физически упражнения. Препоръчително е напълно да откажат алкохола. Според нея, за да постигне осезателен резултат в нормализирането на теглото, на човек му е нужна година.

Няколко месеца са необходими на женския организъм, за да извлече всички плюсове на здравословния начин на живот за производството на максимално здрави яйцеклетки, малко повече време е нужно при мъжете, за да повишат концентрацията и качеството на сперматозоидите си.

"Категорично не съм съгласна, че тези резултати могат да бъдат постигнати за три месеца", твърди Дъгдейл.

Тя подчертава, че съветите й са предназначени за двойките, които подхождат към създаването на поколение максимално отговорно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика