Иновациите в кардиохирургията във фокуса на форум

OFFNews 28 ноември 2023 в 12:45 840 1

кардиохирурзи

Снимка УМБАЛ "Проф. д-р Александър Чирков"

VI национален конгрес на Българското дружество по кардиохирургия

Иновациите и най-новите тенденции в лечението на сърдечните заболявания обсъдиха кардиохирурзи на VI национален конгрес на Българското дружество по кардиохирургия.

Специалистите се фокусираха върху новостите в минимално инвазивните хирургични методи, които се прилагат при аортната и митралната клапа на сърцето. Сред участниците бяха и водещи специалисти от УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“. Форумът събра на едно място водещи имена в кардиохирургията.

По време на кногреса бяха презентирани последните модели апарати за образна диагностика, с която се изобразява по-прецизно и обективно състоянието на сърдечните структури на сърцето и заобикалящите го органи. Този тип устройства подобряват и подпомагат в значителна степен въвеждането на минимално инвазивните методи в ежедневната работа.

Изпълнителният директор на УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ и председател на българското дружество по кардиохирургия проф. д-р Димитър Петков представи пред съсловието методите за лечение на терминална сърдечна недостатъчност с имплантиране на нов модел устройство.

Д-р Тихомир Христов от Клиниката по кардиохирургия на болницата представи клиничен случай с 51-годишен пациент с усложнение след инфекциозен ендокардит.

На форума присъстваха и значителен брой специалисти от чужбина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!