Френският премиер Жан Кастекс е с коронавирус

OFFNews 23 ноември 2021 в 12:09 984 0

Снимка Getty Images

Френският премиер Жан Кастекс даде положителен тест за коронавирус в понеделник - броени часове след като се срещна с белгийския си колега Александер де Кро, предаде Франспрес.

Де Кро и четирима белгийски министри са поставени под карантина.

Вчера сутринта в Брюксел бе проведено съвместно заседание на двете правителства в непълен състав. Следобед Кастекс научил, че една от дъщерите му, на 11 години, е заразена с коронавирус. Той си направил PCR тест, който се оказал положителен.

56-годишният Кастекс се ваксинира през пролетта с две дози от препарата на компанията "АстраЗенека". Той е с лека кашлица, съобщиха хора от неговото обкръжение. Премиерът ще се изолира през следващите 10 дни, но ще продължи да работи, след корекции в програмата му.

Досега френският премиер на три пъти се оказваше контактен със заразени, но тестът му за коронавирус бе отрицателен, отбелязва АФП.

Белгийският му колега ще си направи PCR тест тази сутрин и няма да има никакви публични прояви, докато резултатът не стане ясен. Де Кро ще остане под карантина, наред с министрите на външните и на вътрешните работи, на отбраната и на правосъдието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!