Доц. Мангъров: Информацията за COVID-19 се представя некоректно и плашещо

OFFNews 11 октомври 2020 в 09:17 10646 1

Снимка Архив

Начинът на представяне на информацията за коронавируса е крайно некоректен и плашещ. Ако някой иска да плаши, може би си мисли, че уплашени хора се манипулират по-лесно. Това каза в "Денят започва" доц. Атанас Мангъров.

По думите му правилният начин е да се каже колко от тестовете са направени на хора за първи път, на хора под карантина, за 2-ри, 3-ти път. Също така колко от тестваните за първи път са приети за болнично лечение. И още - колко от лекуващите се в реанимация са само с COVID-19, а не заради друго заболяване.

Доц. Мангъров цитира данни от Националния оперативен щаб, според които заболеваемостта в България от коронавирус е 43 на 100 000 души.

Доц. Атанас Мангъров: "Ние сме на първо място по смъртност в Европейския съюз. Като цяло смъртността през тази година е с няколко процента по-ниска, отколкото през миналите години. Нямаме извънреден брой хора, които са починали от коронавирус допълнително".

Доц. Мангъров отговори и на критиките, че няма трезва преценка за COVID-19, тъй като не е лекувал пациенти с инфекцията.

Доц. Атанас Мангъров: "Деца почти няма, тия, които са били в болницата, аз съм ги консултирал, но на тях им няма нищо. Тези, които са хоспитализирани, те имат симптоми на гриподобно заболяване, едно нищо и половина. Не отказвам да преглеждам никого. Никого не съм върнал".

Според Мангъров "щабът трябва да бъде разкаран", тъй като само плаши хората.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

1

Новак

11.10 2020 в 09:33

Абсолютно потвърждавам - човекът е много отзивчив. Дадоха ми телефона му, звъннах му и говори с мен, непознатия, повече от половин час.
Обясняваше спокойно, в детайли, и най-важното успокояващо. В общи линии ходът на заболяването ми премина както той го описа.
Има вирус - нов и непознат. Всеки организъм реагира различно. Получават се и усложнения. Има и фатални случаи.
Но при тази психоатака след заболяването обикновено излизаш с много по-разклатена нервна система отколкото нарушено физическо здраве.
 
X

Елена, която върна наградата